Myytävänä

Myyntiehdot

- Poikasten luovutus noin 10 viikon iässä

- Kanin myynnistä tehdään lemmikkikanin kauppakirja

- Mukaan saat:

  • Suomen kaniyhdistyksen rekisteripaperit (2 kpl)
  • pussi tuttua ruokapellettiä
  • halutessasi pissaisia puruja vessalaatikkoon laitettavaksi

- Poikaset eivät ole rokotettuja (rhd/myksomatoosi), aikuiset saattavat olla

- Nouto Mäntyharjusta tai Mikkelistä, kyytejä kauemmaksikin voi yrittää järjestellä

- Ota yhteyttä sähköpostilla ja kerro itsestäsi sekä tarjoamastasi kodista: hanna.huovinen(at)gmail.comKasvattajan tuki ja elinikäinen palautusoikeus

Elämäntilanteet muuttuvat joskus nopeastikin, joten jos tulee pitovaikeuksia ja joudut luopumaan kanista, niin mielelläni otan kasvattejani tai muita meiltä lähtöisin olevia kaneja myös takaisin! Ethän epäröi ottaa yhteyttä, en tarvitse tietää luopumisen syytä, olen vain kiitollinen ettei kani joudu kiertoon vaan saan itse etsiä sille uuden kodin! Voin myös auttaa uuden kodin etsimisessä omia somekanaviani hyväksi käyttäen, jolloin kanin ei optimaalisessa tilanteessa tarvitse muuttaa monta kertaa, vaan pääsee suoraan uuteen kotiin.


Yleistä kasvateistani

On hyvä huomioida, että leijonanharjasten turkki on usein poikasena kauttaaltaan pidempää, pehmeämpää ja takkuuntuvaa, joten sitä on varauduttava harjailemaan ja tarvittaessa lyhentämään tai saksimaan takkuja pois. Erityisesti sukuelinten ympäristö vaatii seurantaa.

Aikuistumisen myötä, noin 6-8kk (joskus vasta vuoden) ikään mennessä turkin laatu muuttuu yleensä karkeammaksi ja helppohoitoisemmaksi. Tällöin "helmukset" pääosin häviävät, mutta harjas säilyy pidempänä. "Karvaisuusaste" saattaa myöhemminkin vaihdella karvanvaihtojen välillä.

Kanit asuvat viileässä kanilassa, mutta ovat käyneet sisällä totuttelemassa mm. kodin ääniin ja niitä on käsitelty ja sylitelty paljon. Ovat myös nähneet koiria ja kissoja.


Ohjeita ensimmäisiksi päiviksi uudessa kodissa

Kanit ovat meillä ollessaan saaneet täysrehupellettiä, jota saat pussillisen kanin mukaan. Aikuiset pari kertaa viikossa, poikaset päivittäin. Anna alkuun tuttua pellettiä ja sekoita sitten uutta pellettiä pikku hiljaa vanhan sekaan, jotta ruoka ei vaihdu yhtäkkiä.

Kesäaikaan niitän kaneille päivittäin vanhalta pellolta tuoretta heinää/luonnonkasveja ja talviaikaan saavat kasviksia silloin tällöin. Tuoreita kannattaa ehkä alussa antaa varovasti, jotta maha ei menisi sekaisin. Heinää on ollut tietenkin koko ajan tarjolla ja vesi on tarjoiltu juomapullosta.

Kanilla voi mennä viikkokin ihmetellessä uutta paikkaa, ääniä ja ihmisiä, joten anna kanin tutustua omaan tahtiinsa. Varsinainen kotiutuminen tapahtuu pikku hiljaa, kun kani totuttelee uuteen kotiinsa ja omistajaansa.

Jos kodissa on kani jo ennestään, suositellaan uudelle tulokkaalle kuukauden karanteenia. Muuttostressi voi aktivoida "piileviä" sairauksia, jotka voivat sitten tarttua vanhalle asukkaalle.


Pieni varoituksen sana myös kanin "murkkuiästä"

Noin puolen vuoden iästä jonnekin vuoden ikään mennessä kani aikuistuu ja sille voi tulla "murkkuikä", jolloin saatetaan tarvita erityistä kärsivällisyyttä. Uros saattaa alkaa merkkailemaan pissailemalla minne sattuu ja naaras äkäilemään muuten + se voi tulla valeraskaaksi. Ensimmäinen kevät on yleensä pahin, ja luonne yleensä tasoittuu ajan mittaan, mutta erityisesti uros kannattaa kastroida. Naaraillekin suositellaan sterilointia, jolloin myös yleisten kohtu- ja nisäkasvainten riski poistuu. Toki leikkaus on naaraalle isompi operaatio, eivätkä kaikki eläinlääkärit sitä osaa tehdä.


Otan mielelläni vastaan kuulumisia

Kuulen mielelläni, miten kasvattieni kanssa sujuu, minkälaisia ovat luonteeltaan ja ulkomuodoltaan ym. Toki mikään pakko ei kuulumisia ole laitella, mutta ainakin alussa kuulisin mielelläni, että yhteiselo on lähtenyt sujumaan niinkuin pitääkin.

Erityisesti terveysongelmista haluaisin kuulla, jotta osaisin jatkossa välttää perinnöllisten ongelmien lisäämistä jos sellaisia jossain poikueessa ilmenisi. Ja tietenkin ongelmien ilmaantuessa neuvon ja autan, jos vain osaan.

Facebookissa on julkisen ryhmän lisäksi suljettu ryhmä kasvateilleni, jos haluat siihen liittyä, niin etsi "Ketorinteen kanilan kasvateille"-ryhmä ja laita liittymispyyntö. Ryhmässä voi mm. vaihtaa kuulumisia ja laittaa kuvia.


Myytävänä leijonanharjakset:


Päivitetty 24.6.2024

Ei myytäviä, eikä toistaiseksi myöskään poikassuunnitelmia.
Lisää kuvia ja videoita kotia vailla olevista kaneista Instagramissa:

https://www.instagram.com/ketorinteenkanila/?hl=fi

Ja facebookissa:

https://www.facebook.com/ketorinteenkanilaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kotia etsivät Masa ja Nardus

Masa Nardus Kasvatustoiminta joko hiljenee tai loppuu kokonaan, joten vähennän kanimäärän sellaiseksi, joka voi jäädä kotiin asu...