Naaraat


Ketorinteen Kamomilla 


Synt. 8.2.2023  

Madagaskar

1,6 kg

Rek. 91p.

Hieman ujo tyttö, jolla muhkea harjas.


Ketorinteen Korianteri 

Synt. 8.2.2023  

Madagaskar

1,6 kg

Rek. 93p.

Kiva ja nätti tyttö, jolla mukavasti harjastakin. Reippaampi kuin siskonsa.Ketorinteen Jutta 

Synt. 18.4.2022  

Ruskea

1,7 kg

Rek. 92,5p.

Ihan isäänsä tullut tyttö, harjas ei kovin pörröinen, mutta muuten karva on hyvälaatuista. Rungoltaan mielestäni lähellä sitä mitä pitääkin. Luonteeltaan rauhallinen ja kiltti.
Ketorinteen Idas 

Synt. 13.3.2022 

Sininen/sinisoopeli, x-kirjava

1,7 kg

Lemmikkikaninäyttelystä 10.12.2022 93p. kuma + assistentin suosikki 2

Luonteeltaan kiltti, seurallinen ja rauhallinen tyttö. Siskonsa Iris sai rekisteröintinäyttelystä hyvän arvostelun 94 pisteellä ja mielestäni Idas on ihan yhtä laadukas rakenteeltaan. Idaksen väritys on vähän epäselvä, isä on varmasti soopeli, mutta emo on joko tumma ruskeasoopeli tai musta. Idas ei ole yhtään soopelin näköinen, joten emonsa lienee sitten musta ja Idas sininen... Turkki on hieno, mukavan pörröinen harjas ja turkin laatu on juuri sitä mitä pitääkin eli ei takkuunnu herkästi.
Ketorinteen Diana 

Synt. 15.3.2021
Kaneli otter

1,8 kg

Lemmikkikaninäyttelyt:

10.12.2022 93,5p. kuma. Avoimet naaraat LK2 + "suklaasilmä".

13.1.2024 93,5p. kuma + sihteerin suosikki.

Tosi pörröinen, isohko, mutta kaunis ja rakenteeltaan minusta aika kiva tyttö, hieman ehkä turhan kulmikas. Veljensä on rekisteröintiluokassa saanut pisteet 90,5 (liian iso ja kulmikas), Diana ehkä rakenteeltaan veljeänsä parempi, mutta ihan yhtä iso. Luonteeltaan Diana on rauhallinen ja kiltti. Väritys on erikoinen, lämmin keltainen ja silmät lämpimän ruskeat, joten ei oikein sovi isabellaksi, ja madagaskarilla taas olisi tummempi nenä ja korvat. Luonnonkeltaiseksi ehkäpä liikaa tummaa nenässä ja korvissa. Beigellä taas silmät pitäisi olla siniharmaat ja rubiiniset... Nyt päädyin väriin kaneli otter, joka ei ole hyväksytty väri, mutta tosi kaunis! 😀


Ketorinteen Eevi 

Synt. 26.5.2021
Luonnonsoopeli

1,5 kg

Harjas on aika niukka, mutta karvan laatu on erinomainen ja erityisen kiiltävä. Rakenne on minun ymmärtääkseni juuri sitä mitä pitääkin, ei ole niin kulmikas kuin moni muu. Pieni, seurallinen ja kiltti tyttö, vähän vilkkauttakin kyllä löytyy.


Ketorinteen Fiona 


Synt. 26.5.2021
Ruskeasoopeli/musta

1,5 kg

Rek. 90,5p. (miinusta tuli väristä ja harjaksesta)

Rauhallinen ja kiltti tyttö, joka istuu sylissä siliteltävänä miten pitkään vaan. Turkki on mukavan pörröinen. Väritys on ollut vähän arvoitus, ei tuomareiden mukaan ole musta, vaikka sellaisena sen rekisteriluokkaan ilmoitin. Lienee sitten tosi tumma ruskeasoopeli, vaikka silmät ei ole yhtään rubiiniset. Tosin jälkeläisetkään ei vaikuta soopeleilta, eli olisi kuitenkin (joku värivirheellinen?) musta? Uudessa kodissaan Fiona menehtyi äkillisesti vain 2,5 vuoden iässä 😥Ketorinteen Bifora 


Synt. 17.5.2020

Musta otter, x-kirjava, toinen silmä ss

1,8 kg 

Ihanan rauhallinen ja kiltti tyttö. Rakenteeltaan ei ehkä parhaasta päästä ja liian iso, mutta harjas on tosi pörröinen ja karvanlaatu oikeanlainen.


Eloisan Cinna-Monsterbun 

Synt. 6.10.2021

Luonnonsininen

1,4 kg

Kasvattaja: Elina Simola

Nätti ja pieni tyttö, tykkää silityksistä ja on helppo käsiteltävä. Melko vilkas ja omaa tahtoakin löytyy 🙂 Turkinlaatu hieman turhan pehmeä.


Ketorinteen Barbarea

Synt. 17.5.2020

Ruskeasoopeli white, x-kirjava ss

1,7 kg

Reipas tyttö, jonka väritys on kauan himoitsemani ruskeasoopeli ja vieläpä white-väritys ja x-kirjavuus mausteena - tosin Barbarea on niin tumma, että näyttää lähes mustalta 🤭 Barbareasta on aikuistuessaan kasvanut rakenteeltaan tosi kiva 🤩Ketorinteen Orvokki 

Synt. 11.6.2020

Musta viittakuvio

1,7 kg

Ihana seurallinen, kiltti ja reipas tyttönen. Luonteeltaan huippulaatua 😘 Harjas ei mikään pörröisin, mutta ei ihan olematonkaan. Hieman turhan kulmikas ja iso.


Mirella 

Synt. 5.9.2019

Valkoinen ss

1,6 kg

Kasvattaja: Reetta Mustonen

rek. 93,5p

Ihanan reipas ja seurallinen, kiltti ja kultainen tyttö, joka tulee aina kanilassa vastaan ja odottaa silityksiä. Alkuun harjas oli aika mitätön, mutta kasvattikin lopulta itselleen oikein nätin harjaksen. Rungonmuoto ei ihan täydellinen, mutta riittävän lähellä kuitenkin :)


Maana 

Synt. 5.9.2019

Musta, x-kirjava ss

1,7 kg

Kasvattaja: Reetta Mustonen

Reipas ja hitusen "omaa tahtoakin" omaava, mutta kiltti tyttö. Ei ole niin seurallinen kuin siskonsa Mirella, tykkää kyllä silityksistä, mutta ei niin niitä kaipaa tai jaksa istuskella sylissä, kun on muuta puuhaa. Ulkomuodoltaan ja harjakseltaan taas sitten siskoaan parempi.


Minttu 

Synt. 22.3.2019

Ruskeasiamsoopeli

1,7 kg

rek. 92,5p

Minttu on reipas ja seurallinen tyttö, rauhallinen ja helppo käsiteltävä. Tykkää olla sylissä. Varsin pörröinen tapaus, turkin laatu on hieman turhan pehmeä, kuten isoisällään Samilla. Ei kuitenkaan takkuunnu juurikaan.


Angelica

Synt. 11.3.2019

Luonnonruskeasiamsoopeli

1,7 kg

Kiltti, hieman ujo tyttö. Helppo käsiteltävä. Rakenne hyvä ja ihana turkki: pörröinen harjas ja muutoin sileä/kiiltävä 🤩 Väritys on kaunis ja erikoinen.

Angelica muutti uuteen kotiin, mutta menehtyi sterilaatioleikkaukseen, ei tiedetä mikä meni vikaan 😥


Jackie Joyner

Synt. 15.6.2018

Sinikeltainen japanilainen

1,7 kg

Kasvattaja: Eeva Julku

rek. 91p (liian painava ja kuviointi huono)

Jackie on melko ujo, mutta sylissä nauttii silityksistä ja raksuttaa silloin takahampaitaan ja on helppo käsiteltävä. Vähän vilkkaampaa laatua. Ulkomuoto ok, vaikkakin on liian iso. Harjas on kevyt.


Helmikkä 

Synt. 23.4.2018

Ruskeasiamsoopelijapanilainen

1,7 kg

Pet-näyttelystä 22.9.2018: 93p, nuorten naaraitten 2. (+kaunis turkki)

Rauhallinen ja kiltti tyttö, joka tykkää silityksistä ja viihtyy sylissä. Tulee toimeen muitten tyttöjen kanssa mukavasti. Turkki on ihanan pörröinen ja laatu sitä mitä leijonanharjaksilla pitääkin.


Bellis ("Bella")

Synt. 22.6.2017

(Ruskeasiam)soopelijapanilainen perhonen

1,5 kg

Pet-näyttelystä 22.9.2018: 92,5p (+suklaasilmä)

Bella on tosi rauhallinen ja kiltti, jopa alistuvainen muita kaneja kohtaan. Viihtyy sylissä vaikka kuinka pitkään. Karvanlaatu on hyvä, eli kiiltävä ja sileä muutoin, mutta harjas on karkeampi. Harjas on pörröinen, hitusen pidempää karvaa myös lonkissa.


Tatooine ("Daisy") 

Synt. 28.2.2016

Kasvattaja: Katja Porvari

Keltamusta japanilainen, viittakuvio

1,6 kg

Daisy on vähän arka, mutta tosi kiltti kani. Kesällä kevyempi harjas, mutta talveksi kasvatti mahtavan kauluksen ja lonkkiin pidempää karvaa. Karvanlaatu oikeanlainen. Eli uudessa kodissaan 6-vuotiaaksi ❤️


Elsa

Synt. 11.2.2016

Sinisoopeli, x-kirjava

1,8kg

Elsa on seurallinen, reipas ja vähän vilkkaampaa laatua, sylissä viihtyy vähän aikaa. Kuitenkin kiltti ja helppo käsiteltävä. Harjas on kevyt, mutta karvanlaatu on hyvä ja erityisen kiiltävä. Elsa jää kasvatuksesta "eläkkeelle" ja kotiin lemmikiksi. Vajaa 7 vuoden iässä alkoi Elsan yleiskunto heiketä siihen malliin, että laskin pois hyvissä ajoin...


Anna

Synt. 11.2.2016

Sininen, x-kirjava

1,7kg

Anna on luonteeltaan rauhallinen ja kiltti kaikille, viihtyy sylissä siliteltävänä vaikka kuinka pitkään. Ulkomuodoltaan mun silmään aika lailla täydellinen, harjas on tuuhea, mutta muuten karva on lyhyttä. Parhaat lähtee ensin... Anna jouduttiin lopettamaan epämääräisten hengitystieongelmien takia.


Alisa

Synt. 30.6.2014

(Ruskeasiam)soopelijapanilainen, x-kirjava

1,6kg

Pet-näyttelystä 2015: 95,5p + kuma käsiteltävyydestä ja turkista + naaraitten tuomarin suosikki

Alisa muutti kanilaan keväällä 2015 ja on kanilan "kantanaaras". Alisa on luonteeltaan täysi 10 eli rauhallinen, kiltti kaikille, tosi helppo käsiteltävä ja tykkää silityksistä aina, vaikka ei niitä ensimmäisenä olekaan tunkemassa hakemaan. Rakenne hyvä, isohkot korvat tosin. Ei mikään kaikkein pörröisin, mutta karvanlaatu on hyvä. Päätin laskea Alisan pois, sillä oli pitkään epämääräisiä oireita ja mietiskelin, että saattoivat liittyä selän spondyloosiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kotia etsivät Masa ja Nardus

Masa Nardus Kasvatustoiminta joko hiljenee tai loppuu kokonaan, joten vähennän kanimäärän sellaiseksi, joka voi jäädä kotiin asu...